تعاریف زیادی از کسب و کار اینترنتی شده است. منابع مختلفی به ارائه تعریف از کسب و کار اینترنتی پرداخته اند. تنوع سایتهایی که چنین تعاریفی را ارائه داده اند چنان زیاد است که نمیتوان دلیل ارائه برخی از این تعاریف را یافت، مثلاً سایت رسمی دولت استرالیا این تعریف را از کسب و کار اینترنتی ارائه داده است: کسب و کار اینترنتی عبارت است از هرگونه کسب درآمدی از اینترنت، کسب و کار اینترنتی میتواند شامل خرید و فروش کالا در اینترنت و یا ارائه یک سرویس آنلاین بصورت غیر رایگان باشد. گذشته از این تعاریف پراکنده در اینترنت تعریف کسب و کار اینترنتی را از متخصصین این امر جویا شده ایم.
مدل کسب و کار اینترنتی تجارت الکترونیک عبارتست از خرید، فروش، مبادله کالا، خدمات و اطلاعات از طریق شبکه های رایانه ای از جمله اینترنت می باشد. ارتباطات تجارت الکترونیک از زاویه دیگر تحت عنوان کسب و کار الکترونیکی مطرح می شود. به طور کلی در سال 1990 با ظهور کسب و کارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات واژه " مدل کسب و کار" بیش از پیش مورد توجه و اهمیت قرار گرفت. علت استفاده زیاد از این واژه رشد سریع فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی می باشد که باعث شده علاقه مندی برای تغییر مدل های کسب و کار سنتی و ایجاد مدل های کسب و کار جدید جهت استفاده بهتر از فرصت های ناشی از نوآوریهای الکترونیکی افزایش یابد.
معرفی خدمات وب24: طراحی سایت با وردپرس و کدنویسی اختصاصی
اجزای مدل کسب و کار
- ماموریت: یکی از مهمترین اجزای مدل کسب و کار آن است که درک سطح بالایی از چشم انداز کلی سازمان، اهداف استراتژیک و نوع ارزش قابل ارائه آن ایجاد گردد.
- ساختار: تعیین کننده آنست که چه نقش ها و چه عواملی در یک بخش تجاری وجود داشته و یا آن را شکل می دهند.
- فرآیند: نگاه دقیق تری را نسبت به چشم اندازها و ساختارهای یک مدل کسب و کار فراهم میکنند.
- درآمدها: جهت بقا هر کسب و کاری مورد نیاز است.
- تکنولوژی: برای مدل های کسب و کار مبتنی بر فناوری اطلاعات هم نقش محرک و هم نقش محدودیت زا را دارد.
- مباحث قانونی: مسائل قانونی باید در هر یک از 4 جز اشاره شده در بالا در نظر گرفته شود.
پیشنهاد مطالعه: بوم کسب و کار
انواع معماری های مدل کسب و کار
- فروشگاه اینترنتی: این مدل حالت بازاریابی برای یک شرکت یا فروشگاه در اینترنت می باشد که در آن امکان پرداخت وجه و سفارش کالا وجود دارد.
- تدارکات الکترونیکی: این مدل حالت مناقصه ای برای تهیه کالا و خدمات را بصورت الکترونیکی می باشند.
- حراجی الکترونیکی: حراجی الکترونیکی کاربرد الکترونیکی سیستم پیشنهاد قیمت است.
- مرکز خرید الکترونیکی: از مجموعه ای از فروشگاه های الکترونیکی تشکیل میشود که زیر یک چتر مانند یک مارک تجاری مشهور جمع شده اند.
- موقعیت بازار شخص ثالث: شرکت هایی هستند که بازاریابی در وب را به اشخاص ثالث واگذار میکنند. برای مثال این شرکت ها فضایی از سایت خود را برای نمایش کاتالوگ محصول عرضه کنندگان اختصاص می دهند.
- بسترهای مشارکتی: اینگونه شرکت ها یک محیط اطلاعاتی و مجموعه ای از ابزارها برای مشارکت بین شرکت ها ایجاد میکنند.
- دلالی اطلاعات: این مدل سرویسهای اطلاع رسانی و مشاوره ای را در اختیار شرکت ها قرار می دهد. ضرورت تغییر شیوههای کسب و کار و ایجاد ارزش به منظور حفظ بقاء و حضور در بازارهای با فناوری پیشرفته مورد توجه بسیاری از مدیران قرار گرفته است.
آقای تپسکات 6 گام را برای تغییر یک مدل کسب و کار مبتنی بر وب پیشنهاد کرده است که عبارتند از:
- شرح و توصیف وضعیت فعلی و نحوه ایجاد ارزش برای مشتریان
- تجزیه
- تعیین چشم انداز و نحوه ایجاد ارزش
- ترکیب بندی دوباره
- آماده کردن نقشه ارزش
- تعیین ترکیب
شایان ذکر می باشد که مدل های کسب و کار به عوامل مختلفی وابسته می باشد بنابراین شرکتی در بازار رقابت برنده می باشد که به این عوامل آگاهی کامل را داشته باشد و قابلیت انعطاف پذیری بالایی در موقعیت های پیش بینی نشده را داشته و سریعاً راهکار و استراتژی مناسب را اتخاذ کنند.
پیشنهاد مطالعه: بازاریابی اینترنتی
کسب و کار اینترنتی به چه معناست؟
کسب و کار اینترنتی که به عنوان تجارت الکترونیکی نیز شناخته میشود، هر نوع فعالیت تجاری است که بصورت آنلاین و در بستر اینترنت انجام می شود. یک صاحب تجارت که بخش یا تمام فعالیت تجاری خود را با استفاده از اینترنت انجام میدهد، بعنوان گرداننده یک تجارت آنلاین شناخته میشود. گرداندن یک تجارت اینترنتی میتواند شامل خرید و فروش آنلاین و یا ارائه سرویس های آنلاین باشد. دامنه مشاغل آنلاین در صنایع مختلف بسیار گسترده است. هر کسی میتواند یک تجارت آنلاین را شروع کند. اگر شما کالایی منحصر به فرد یا ایده خلاقانه ایی داشته باشید. میتوانید راهی برای فروش و یا معامله آن بصورت آنلاین بیابید. شما صرفاً باید تعیین کنید که کالا و تجارت شما در فضای اینترنت چگونه برای مشتریان به نمایش گذاشته شود.
تعریف تجارت الکترونیک و فروشگاه الکترونیکی
اگرچه که واژه های تجارت الکترونیک و فروشگاه الکترونیکی در بسیاری از مقالات بهجای یکدیگر بهکار میروند. ولی بین این دو اختلاف هایی وجود دارد. فروشگاه الکترونیکی عبارت است از مکان آنلاینی، بر روی بستر وب و یا شبکه های کامپیوتری، برای خرید و فروش کالا و خدمات. هر فروشگاهی می تواند با افزودن یک ویترین مجازی آنلاین تبدیل به یک فروشگاه الکترونیکی شود. در بسیاری از مواقع تجارت الکترونیکی به معنای تجارت اینترنتی بکار برده میشود. اما تجارت الکترونیکی میتواند شامل هر تجارتی که از تکنولوژی اینترنت برای بهبود منافع و کارایی خود استفاده کند؛ شود.
معرفی خدمات وب24: طراحی سایت فروشگاهی با کدنویسی اختصاصی
کسب و کار اینرنتی بدون وجود کسب و کار مشابه در دنیای واقعی
همانطور که گفتیم در ایران موفق ترین نمونه این کسب و کار دیجی کالا است. در دنیا سایت هایی مانند آمازون، Ebay، علی بابا، پر درامد ترین کسب و کار های اینترنتی از این دسته هستند. شرکت آمازون به تازگی با ایجاد فروشگاه های برای خرید عموم در برخی شهرهای آمریکا از این دسته خارج گردیده است. کسب و کار های اینترنتی که در دنیای واقعی به خرید و فروش مشابه اشتغال ندارند، دامنه فعالیت وسیعی دارند. این کسب و کار ها میتوانند کسب و کارهای خانگی و یا کسب و کارهایی با وسعت بین المللی باشند.
یک خواننده که ترانه خود را در اینترنتی منتشر کرده و میفروشد تا یک شرکت تولید نرم افزار که نرم افزارهای خود را از طریق اینترنت در تمام دنیا عرضه می کند. همگی جزء این دسته از کسب و کار ها طبقه بندی میشوند.
معرفی خدمات وب24: طراحی سایت حرفه ای با کد نویسی اختصاصی و یا وردپرس
کسب و کار اینرنتی همراه با فروشگاه واقعی
اگر قصد کپی از دیجی کالا را دارید میتوانید با ایجاد این نوع کسب و کار از دیجی کالا پیشی بگیرید. با ایجاد یک کسب و کار بطور همزمان در فضای اینترنت و در دنیای واقعی میتوانید اعتماد بالایی را به فروشگاه خود جلب کنید.
چرا فروشندگان قطعات کامپیوتری در تهران نتوانستند با ایجاد سایت با دیجی کالا رقابت کنند؟
ما در بالا پیشنهاد دادیم که برای رقابت با دیجی کالا یک فروشگاه واقعی ایجاد کنید. اکثر فروشندگان لوازم کامپیوتری در تهران بسیار قبل تر از دیجی کالا سایت ایجاد کرده بودند. بسیاری از این فروشگاه ها نمایندگان رسمی عرضه برند خاصی هستند. تمام این موارد نتوانست باعث شود که این فروشگاه ها بتوانند با دیجی کالا رقابت کنند. دلیلی این امر در مدیریت فروشگاه و کسب و کار اینترنتی است.
پیشنهاد مطالعه: طراحی سایت مشابه دیجی کالا
مدیریت کسب و کار اینترنتی
مدیریت یک کسب و کار چه در فضای اینترنت و چه در فضای کلاسیک از مهم ترین بخشهای یک کسب و کار محسوب میشود. برای مدیریت یک کسب و کار اینترنتی باید میزان درآمد ها و هزینه های خود را بدست آورده و برای افزایش میزان درآمد خود برنامه ریزی کنید. نحوه ارتباط با مشتریان یکی از مهمترین سیاست گذاری های یک کسب و کار اینترنتی است.
سایت و شبکه های اجتماعی در ایجاد کسب و کار اینترنتی
شبکه های اجتماعی و سایت های اینترنتی در کنارهم میتوانند به توسعه هر چه بیشتر یک کسب و کار اینترنتی کمک کنند. یک وبسایت پیاده سازی شده با اصول سئو به همراه تبلیغات وسیع در شبکه های اجتماعی و سازوکارهای درست ارتباط با مشتری، میتواند یک کسب و کار اینترنتی را بسیار گسترش دهد.
چگونه میتوان با یک سایت ساده کسب درآمد کرد؟
امروزه سایت های بسیاری با جذب تبلیغات کسب درآمد می کنند، شرکت های طراحی سایت بهترین گزینه برای گرفتن تبلیغات می باشند. اکثر شرکت های طراحی سایت به دنبال گرفتن بک لینک خارجی هستند و میتوان با طراحی یک سایت ساده پرمخاطب تبلیغات بالایی را جذب کرد. سایت هایی که امروزه مخاطب بالایی را جذب می کنند عبارتند از: سایت های مرتبط با مسائل آرایشی بهداشتی، سایت های مرتبط با مسائل تربیت فرزند، سایت های همسریابی،...
میتوان به راحتی با ایجاد یک سایت با محتوای مناسب مخاطبان واقعی سایت را افزایش داد و سپس اقدام به جذب تبلیغات نمود. این روش یکی از ساده ترین و پر درآمد ترین روشهای کسب و کار اینترنتی است. برخی از افراد اینکار را در شبکه های اجتماعی انجام میدهند و بعد از جذب مخاطب به صفحات خود اقدام به فروش صفحه می کنند.
کسب درآمد از سایت های آموزشی
سه سیاست مختلف برای کسب درآمد از سایتهای آموزشی وجود دارد برخی از سایت ها هر سه این سیاست ها را همزمان استفاده می کنند و برخی دیگر یک و یا دو سیاست از این سه سیاست اصلی را برای کسب درآمد انتخاب می کنند.
1- فروش فایل های آموزشی
آموزش های آشپزی و روانشناسی بیشترین فروش را در بین مقالات آموزشی در ایران دارند، در بازاریابی اصطلاحی هست که میگوید هر کالای تولید شده ای مخاطبی نیز خواهد داشت. ولی این اصل همیشه درست نیست. هزینه تولید و میزان فروش یک محصول باید سنجیده شود. نمیتوان برای تولید یک محصول هزینه ای پرداخت کرد و بعد از چنیدن سال همچنان فروش محصول نتوانسته باشد هزینه اولیه خود را باز گرداند. چنین محصولاتی منجر به ضرر خواهند شد. آموزش هایی مانند پروش کرم خاکی و مانند آن خوانندگان زیادی دارند ولی بندرت میتوان چنین آموزش هایی را فروخت. دلیل این امر عرضه جزوات آموزشی رایگان توسط جهاد های کشاورزی سراسر کشور است. بنابراین قبل از آنکه به فکر ایجاد یک سایت آموزشی باشید. تعداد مشتریان آن آموزش را براورد کنید. برخی مطالب آموزش چنان به فراوانی بصورت رایگان عرضه میشوند که دیگر دلیلی برای خرید آن وجود ندارد
مطالعه بیشتر: لیست اصطلاحات بازاریابی و فروش که باید بدانید!
.2- تبلیغات در سایت آموزشی
ارائه رایگان فایل های آموزش و کسب درآمد از تبلیغات در سایت های آموزشی میتواند برای سایت هایی که آموزش های پر مخاطبی دارند، ولی مخاطبان آن حاضر به پرداخت هزینه برای یادگیری آموزش ها نیستند، مناسب است. سایت هایی مانند آموزش وردپرس، آموزش آرایش گری و... در این دسته قرار میگیرند. همه ما صد ها سایت میشناسیم که آموزش هایی از این دست را می فروشند. منظور ما این نیست که چنین آموزش هایی را نمی توان فروخت. منظور ما این است که تعداد مخاطبان این قبیل آموزشها نسبت به خریداران آن بسیار بالاتر است. بنابراین میتوان با جذب تبلیغات در چنین سایتهایی درآمد بیشتری از فروش مطالب آموزش دریافت کرد. به هر حال در ابتدا به استفاده از ترکیب هر سه این روش ها اشاره کرده بودیم.
3- ارائه نسخه رایگان و نسخه پولی از آموزش ها
سایت های معتبری مانند لیندا و Tutsplus از این شیوه استفاده میکنند. در این روش میتوان یک سری از آموزش ها را رایگان و یک سری را پولی در سایت ارائه داد و یا میتوان مانند سایت لیندا فیلم آموزش را رایگان و فایل های کمک آموزشی را پولی کرد. این سایت ها معمولا اکانت های ماهیانه و سالیانه به اعضای خود می فروشند.
انواع کسب و کار اینترنتی کدام است؟
تجارت های اینترنتی میتوانند به اشکال مختلفی ظاهر شوند.
- وب سایتها
- فروشگاه های اینترنتی
- وبلاگها
- اکانتهای شبکههای اجتماعی
1- گرفتن تبلیغات
سایت شما میتواند در زمینه جذب تبلیغات درآمد خوبی کسب کند. دادن لینک به سایت های مشابه میتواند درآمد خوبی برای سایت شما داشته باشد. برای رساندن سایت خود به سطحی که بتوانید از آن کسب درآمد کنید. باید رتبه الکسا پایین و رتبه گوگل خوبی برای کلمات کلیدی دو بخشی داشته باشید. برای جذب تبلیغات اینترنتی میتوانید، برای چند سایت معتبر در سایت خود تبلیغات قرار دهید. به این ترتیب می توانید درآمد خوبی کسب کنید.
سایت های آموزشی، از سایت آموزش تربیت کودک تا سایت آموزش ورزش های رزمی، سایت های خبری، سایت های اطلاعات عمومی (چی کجاست و مانند آن)، پتانسیل بالایی برای گرفتن تبلیغات دارند. در مقاله قبلی از گرفتن تبلیغات از گوگل بحث کرده بودیم، روش جذب تبلیغ از سایت ها بسیار سریع تر از گرفتن تبلیغ از گوگل ممکن خواهد بود. و دریافت مبلغ پرداختی در ایران ساده تر است.
2- سفارش طراحی نرم افزار اندرویدی
شاید این بعید ترین روش کسب درآمد از اینترنت به نظر برسد. ولی این روش بسیار سریع و کارآمد است. فراموش نکنید که شرکت هایی مانند اسنپ بر روی همین روش کسب درآمد، پیاده سازی شده اند.شاید بتوان کسب و کار شما را از طریق یک نرم افزار موبایل توسعه داد. امروزه شما نرم افزارهایی را در بازار مشاهده می کنید، که شاید کمتر کسی حتی تصور کسب درآمد از آنها را میتوانست داشته باشد، ولی براحتی این نرم افزارها برای صاحبانشان درآمد کسب می کنند. ارائه خدمات خود بر روی یک نرم افزار را با یک کارشناس مطرح کنید. یک کارشناس براحتی میتواند به شما بگوید که امکان ایجاد و توسعه کسب و کارتان از طریق عرضه آن روی نرم افزارهای اندرویدی ممکن است یا خیر.
پیشنهاد مطالعه: تفاوت نرم افزار های موبایل با اپلیکیشن های موبایل
3- کلیک کردن
این یکی از بامزه ترین کارهایی است که با آن میتوان از طریق اینترنت میتوان کسب درآمد کرد. برخی شرکت های طراحی سایت و برخی فروشگاه ها برای معرفی مشتریانشان از شما میخواهند، در ازاء دریافت مبلغی روی لینک آنها کلیک کنید. اگر گمان می کنید شرکت هایی که چنین کاری ارائه میدهند، کم ارزشند باید بگوییم که اولین بار سایت آمازون برای فروش آیپد این کار را انجام داد. بنابراین شاید این ایده آنچنان هم بد نباشد.
مطالعه بیشتر: تبلیغات کلیکی یا PPC چیست؟
4- فروش تخصص خود به سایت های دیگر
در کشورهای دیگر سایت Fiverr وجود دارد که به شما امکان کسب درآمد از تخصص تان را میدهد شما تخصص خود را ذکر کرده و به شما کاری در ازاء مبلغی پیشنهاد میشود. پیشنهاد دهنده کار به شما امتیازی در سایت میدهد که در مبلغ کار بعدی شما موثر است. این سایت ایران را تحریم کرده است. بنابراین شاید راه اندازی سایتی با این قابلیت در ایران خود یک منبع درآمد باشد. در ایران سایتی را که چنین خدماتی را ارائه دهد. نیافتیم اما میتوانید برای هر استعدادی سایتی را بیابید که خریدار آن باشد. مثال سایت های آموزشی از شما مقالات و ویدئو های آموزشی خریداری می کنند. سایت هایی هستند که از شما طرح های گرافیکی خریداری می کنند. شما میتوانید بر اساس استعداد خود در اینترنت جستجو کرده و سایتی را برای فروش استعداد خود پیدا کنید.
5- ایمیل مارکتینگ
اگر در نگارش و فروشندگی مهارت دارید. میتوانید با نوشتن متن نامه های ایمیل مارکتینگ درآمد خوبی داشته باشید. شرکت های بزرگی در تهران با چندین کارمند از این راه درآمد کسب می کنند. شما هم میتوانید بصورت فری لنسر از این روش کسب درآمد کنید.
6- فروش کالاهای خود در سایر فروشگاه ها
امروزه تعداد سایت هایی که محصولات تولید شده دیگران را عرضه میکنند چنان زیاد شده است که به راحتی میتوانید، فروشگاهی بیابید که به محصولات شما علاقه مند باشد.
7- فروش عکس
سایت هایی مانند jamejamonline بابت عکس های شما پول پرداخت میکنند. اگر به عکاسی علاقه دارید و وسایل عکاسی را در اختیار دارید میتوانید براحتی با فروش عکس به سایت هایی که خریدار عکس هستند. درآمد کسب کنید.
8- بی ربط ترین کار به اینترنت رانندگی برای اسنپ است
این روش را صرفا بخاطر عرضه اسنپ بهصورت آنلاین ذکر کرده ایم. در غیر این صورت این روش را نمی توان چندان کسب و کار اینترنتی به شمار آورد. ولی کسب درآمد شما در این روش به شدت به اینرنت وابسته است.
9- کسب درآمد از یوتیوب
در مقاله کسب درآمد از یوتیوب بهصورت کامل درباره نحوه کسب درآمد از یوتیوب بحث کردهایم. در سایت های ایرانی اشتراک فیلم مانند آپارات هم میتوان کسب درآمد کرد.
10- اینفلوئنسر مارکتینگ
اینفلوئنسرها معمولا بازیگران و افراد مشهور هستند ولی اگر که صفحات اجتماعی شما دارای مخاطب بالایی است. میتوانید از تبلیغ در صفحات اجتماعی خود درآمد کسب کنید. با اینفلوئنسر مارکتینگ میتوانید متنی با عنوان: تبلیغات پذیرفته میشود. در صفحه خود بگذارید تا کاربران بدانند میتوانند به شما برای ارائه تبلیغ مراجعه کنند.
11- بازاریابی اینترنتی
این کار سخت ترین کار و دشوارترین کار در اینترنت است.شرکت هایی بسیاری بصورت بین المللی از طریق بازاریابی درآمد کسب می کنند. یک شرکت هلندی بابت یافتن شرکت MTN و معرفی آن به ایران کلی سرمایه بدست آورد. بازاریابی در فضای اینترنت و کسب درآمد از آن را نمی توان در یک مقاله توضیح داد. برای شروع این کار بهتر است، ابتدا شرکت هایی را پیدا کنید که بدنبال بازار جدید هستند و سپس برای آنها بازار مناسب بیابید.
12- فروش صفحات در شبکه های اجتماعی
یکی دیگر از روش های کسب درآمد از شبکه های اجتماعی، کسب درآمد از طریق فروش صفحات اجتماعی پر بازدید است، یک صفحه اجتماعی به قیمت های بالایی فروخته میشود و میتوان با دعوت مخاطبان به صفحه جدید با صرف وقت کمتر صفحه جدید را هم به فروش رساند.
همانطور که در این مقاله و مقاله روشهای اثبات شده کسب درآمد از اینترنت مطالعه نمودید. راه های زیادی برای کسب درآمد از اینترنت وجود دارد. ما سعی داشتیم که راه هایی را نام ببریم که در ایران قابل دسترس باشند. بسیاری از روش های کسب درآمد از اینترنت در کشورهای دیگر، در ایران در دسترس نیستند. ولی این خود یک روش کسب درآمد است. میتوان سایت های ایرانی مشابه نمونه خارجی را ایجاد و از آن کسب درآمد کرد. نمونه ایرانی سایت هایی مانند آمازون و گوگل استور میتواند درآمدهایی بالایی برای تولید کنندگان آن داشته باشد.
پیشنهاد مطالعه: بازاریابی شبکه های اجتماعی
اگر به دنبال آن هستید که از اینترنت کسب درآمد کنید. بهترین کار این است که در اینترنت کمی جستجو کنید و ببینید دیگران چگونه در این فضا کسب درآمد می کنند. یکی از کسب و کارهایی پر درامد اینترنت که به آن علاقمند باشید را انتخاب کنید و کسب و کار خود را راه اندازی کنید. میتوانید از مشاوران حرفه ای برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی خود کمک بگیرید.
کسب و کار اینترنتی خانگی چیست؟
در بیشتر منابع خارجی تعریفی از کسب و کار اینترنتی خانگی نشده است. دلیل این امر این است که کسب و کار اینترنتی خانگی در واقع همان کسب و کار خانگی است که از طریق اینترنت انجام میشود. کسب و کارهای خانگی دارای ویژگی های خاصی هستند و از یک دایره مشخص خارج نمی شوند. در ایران هنگامی که از کسب و کار خانگی صحبت به میان می آید مشاغلی همچون: قالی بافی، گلیم بافی و مانند آن ها و ساخت جعبه های کادو و مانند آن و ساخت فیلتر هوا به ذهن خطور می کند. با ورود اینترنت مشاغلی که امکان انجام آنها از خانه ممکن است روز به روز بیتشر میشود. امروزه در دنیا، ربات هایی هستند که از راه دور میتوانند اعمال جراحی انجام بدهند. البته این تکنولوژی هنوز از خانه قابل کنترل نیست، ولی خود این نوید را میدهد که روزی دیگر هیچ کارمند و کارگری نیاز به حضور فیزیکی در سر کار را نداشته باشد. به این ترتیب از هر کجای دنیا بتوان شغلی را در هر سوی دنیا انجام داد. کسب و کار های اینترنتی خانگی امروز دایره بسیار وسیعی دارند، فروشگاه های اینترنتی که زنان خانه دار اداره می کنند، روز بروز در ایران گسترش می یابند. سایت های آموزشی که اشخاص ایجاد می کنند. و هزاران سایت دیگر از جمله مواردی هستند که میتوان بعنوان کسب و کار اینترنتی خانگی موفق نام برد. ما در این مقاله به جنسیت خاصی اشاره نمی کنیم، ولی برای انتخاب روش هایی کسب و کار اینترنتی در خانه سعی کرده ایم، روش هایی را معرفی کنیم که توسط زنان قابل اجرا باشند. دلیل این امر را هم که در ابتدای این مقاله اشاره کرده ایم. در کشورهای اروپایی با کمک کسب و کارهای اینترنتی خانگی براحتی برای افراد معلول درامد زایی می کنند. متاسفانه ما نتوانستیم مصداق هایی در ایران برای معرفی پیدا کنیم که در سطح کشور فعالیت کنند.
معرفی خدمات وب24: طراحی سایت تخصصی
انواع کسب و کارهای اینترنتی خانگی
حتی اگر یک کتاب در باره انواع کسب و کارهای اینترنتی خانگی منتشر شود، باز هم میتوان کسب و کارهایی را یافت که در آن کتاب ذکر نشده باشند. برعکس این جمله هم صادق است میتوان در یک کلمه گفت روش کسب درآمد خانگی از اینترنت، تجارت های الکترونیکی خانگی است. همانطور که میبینید این واژه در واقع ترجمه ای از کسب و کار اینترنتی خانگی است، که بعنوان تعریف ذکر شده است. در این مقاله هیچ کدام از این دو روش مد نظر نیست. ما در این مقاله سعی می کنیم، روش های کاربردی کسب درآمد را ذکر کنیم تا ایده اصلی کسب درآمد از اینترنت را آموزش دهیم. به این ترتیب میتوان از این ایده های اصلی برای رسیدن به مشاغل جزئی تر استفاده کرد.
همکاری در فروش
یکی از کم هزینه ترین و کم دردسرترین و پر درآمد ترین روشهای کسب و کار اینترنتی خانگی است. در این روش شما برای دیگر شرکت های ارائه دهنده کالا و خدمات مشتری پیدا کرده و در ازاء هر مشتری مبلغی را دریافت می کنید. بر خلاف کشور های اروپایی سایت هایی که بصورت گسترده از این شیوه حمایت کنند در ایران وجود ندارد. که این امر خود یک فرصت شغلی است. اگر میتوانید هزینه طراحی سایت همکاری در فروش را بپردازید، میتوانید با جذب نیروی کار و کارفرما به سایت، سودهای هنگفتی کسب کنید. این روش ها به دلیل تازگی در ایران به سرعت رشد خواهند کرد. ولی پیشنهاد ما این است که بدون یک مشاوره حرفه ای کار را شروع نکنید.
وبلاگ ها
وبلاگها مانند سایت ها میتوانند برای شما از طریق جذب تبلیغات درآمد زایی کنند. وبلاگ ها اکثرا رایگان هستند و این مزیت باعث میشود که بتوان راحتتر از آنها کسب درآمد کرد. وبلاگهای ایرانی در قوانین خود استفاده تبلیغاتی از وبلاگ های رایگان را ممنوع کرده اند. ولی میتوان با هزینه اندکی نسخه ای برای فعالیت های تجاری تهیه کرد.
وبسایت ها
برخلاف وبلاگ ها، وبسایت ها این امکان را دارند که بدون هیچ گونه محدودیتی در آنها تبلیغات کنید. هزینه طراحی یک سایت این چنینی چندان بالا نیست
معرفی خدمات وب24: طراحی سایت با کدنویسی اختصاصی
.کسب و کارهای وابسته به اینترنت
امروزه کسب و کارهای زیادی هستند که بصورت وابسته با اینترنت انجام میشوند. تایپ و ترجمه از گسترده ترین مثالهای این مورد است. خود تایپ و یا ترجمه ارتباطی با اینترنت ندارد ولی امروزه شما بهراحتی از هر شهری میتوانید از یک ناشر تهرانی متنی برای ترجمه و تایپ دریافت کنید.
تحقیق
سایت ها و فروم ها به مقاله برای گسترش خود نیاز دارند، میتوانید با انجام تحقیق برای آنها درآمد کسب کنید.
ایجاد کسب و کار در سایت های دیگر
امروزه بسیاری سایت های اینترنتی وجود دارند، که به شما امکان عرضه کالا و خدمات را میدهند. میتوانید در این سایت ها کالا و خدمات خود را به فروش بگذارید. نکته : شما میتوانید با یک هزینه مقرون به صرفه خود صاحب چنین سایتی شوید؛ و دیگران در آن کالا و خدمات خود را عرضه می کنند.
ایجاد یک فروشگاه اینترنتی
افراد بسیاری در ایران و سراسر دنیا با ایجاد فروشگاه های اینترنتی توانسته اند کسب و کار های اینترنتی خانگی موفقی راه بی اندازند. منظور ما صرفا فروشگاه هایی نیست که کالا عرضه می کنند. تبلیغ برای هر کسب و کار خانگی در اینترنت میتواند، در این دسته قرارگیرد. امروزه در سطح اینترنت انواع مختلف این قبیل فروشگاه ها را مشاهده می کنیم. افرادی که در خانه انواع البسه ترک را عرضه می کنند و برای فروش مستقیم و یا تبلیغ کالای خود از سایت های شخصی استفاده می کنند. تا افرادی که خدماتی مانند آرایش بانوان را در منزل انجام میدهد (در این دسته خدمات ناخن در ایران رونق بیشتری از سایر خدمات آرایشی داشته است) در این دسته قرار میگیرند.
خدمات تولید محتوا وب24
ارائه خدمات به دیگر سایت ها
یکی از راحتترین روش های کسب درآمد از اینترنت ارائه خدمات به سایت های موجود است. بسیاری از دارندگان سایت در ایران فاقد زمان و یا سواد لازم برای گرداندن سایت خود هستند. براحتی میتوانید با صرف وقت از این سایت ها درآمد کسب کنید. محتوا گذاری، ویرایش عکس و تولید فیلم از جمله خدماتی است که براحتی میتوان آنها را در سطح اینترنت فروخت.
کسب درآمد از کارهای خرد اینترنتی
اگر از جمله افرادی هستید که ساعت ها وقت خود را در اینترنت صرف می کنید و روی عکس ها و متن دیگران کامنت میگذارید و یا با اصلاح مطالب ویکی پدیا می پردازید. سایت هایی وجود دارند که برای انجام این امور به کمک نیاز دارند، براحتی میتوانید برای انجام این قبیل کارها درآمد کسب کنید.
معلم مجازی
حتما شما هم شروع فعالیت معلم های مجازی در اینترنت را مشاهده کرده اید. اگر بتوانید آموزشی ارائه دهید براحتی میتوانید با اینترنت از این قابلیت درآمد کسب کنید. امروزه در ایران مادران وقت بسیار کمی برای کودکان خود دارند و مدارس بیشتر تکالیف کودکان را به منزل موکول می کنند. اگر در زمینه آموزش دروس ابتدایی و راهنمایی مهارت دارید این خلاء آموزشی براحتی میتواند برای شما درآمد زایی بالایی داشته باشد.
فروش کالای تولید شده دیگران در اینترنت
نکته ای که باید در این خصوص متذکر شویم این است که شرکت هایی که اکنون در این زمنیه فعالیت گسترده ای دارند. اغلب بصورت بازاریابی شبکه ای فعالیت می کنند. اگر قصد دارید کالای تولید شده دیگران را در اینترنت عرضه کنید، مطمئن شوید درگیر شرکت های فروش شبکه ای نمی شوید. این شرکت ها عمر کمی دارند و برای فعالان خود دردسرهای بزرگی ایجاد می کنند. کارخانه های بزرگ فراوانی میتوان یافت که در عرصه اینترنت فعال نیستند، ولی کالای آنها را میتوان براحتی در عرصه اینترنت فروخت، شما میتوانید با این کارخانه ها قرارداد های خوبی برای عرضه کالایشان ببندید.
نمایندگی فروش
برای انجام اینکار از منزل لازم است که شما به صورت حضوری با مشتریان ارتباط بر قرار کنید. در غیر این صورت شرکت اصلی دلیلی برای اعطای نمایندگی فروش در شهر شما را ندارد. بنابراین اگر شرکت هایی را میشناسید، که برای فروش اینترنتی خود در شهرشما بدنبال نماینده هستند. مطمئن باشید که آنها به حضور فیزیکی شما در کنار مشتریان نیاز دارند.
چند مثال از انواع مختلف کسب و کارهای آنلاین
1- سایت تجارت الکترونیک
یک سایت تجارت الکترونیک یا فروشگاه اینترنتی، ساده ترین شکل کسب و کار آنلاینی است که شما میتوانید کسب درامد آنلاین خود را از آن شروع کنید. با یک سایت تجارت الکترونیک که خود میزبان آن باشید، میتوانید محصولات و خدمات خود را به طور مستقیم و بدون هیچ واسطهای به مشتریتان بفروش برسانید.
بهترین بخش در مورد یک سایت تجارت الکترونیک، این است که میتوانید به طور مستقیم بر روی فروشگاه خود کنترل داشته باشید. شما قادر خواهید بود تقریبا تمام گزینهها را در هنگام تنظیمات سایت تجارت الکترونیک خود مانند ظاهر و نمای فروشگاه را سفارشی کنید. اما این انعطافپذیری باعث میشود این فرایند نیز بسیار پیچیدهتر شود.
بزرگترین ملاحظات شما برای سایت تجارت الکترونیک، تنظیم وبسایت خود برای ارائه بهترین تجربه کاربری میباشد. انتخاب طراحی وب صحیح مهم است، زیرا اطمینان حاصل میکند که نرمافزار سبد خرید شما برای کسب و کار شما مناسب است. بنابراین در موفقیت فروشگاه اینترنتی المانهای زیادی باید در کنار هم چیده شوند تا سایت تجارت الکترورنیک موفقی داشته باشیم. شرکت وب 24 در تمامی این مراحل شما را یاری میکند.
شمات می توانیئد فروشگاه اینترنتی خود را با استفاده از فروشگاه سازها راه اندازی کنید. به عنوان مثال Etsy یک فروشگاه و بازار برای ارائه، خرید و فروش، آموزش و ساخت محصولات دستساز خانگی است، راهاندازی این فروشگاه در etsy.com بسیار آسان است، در این نوع فروشگاه، شما توانایی کمی برای سفارشی سازی طرحبندی خود دارید. با این حال مشتریان از طریق رابط کاربری Etsy خرید میکنند و آن بخش از کار که مستلزم بیرون رفتن از اداره و حتی سفر کردن است، برای تنظیمات و اجرای فروشگاه حداقل است. این ممکن است بسته به چگونگی میزان کنترل کردن شما که میخواهید برای برقراری سایت خود انجام دهید، مثبت یا منفی باشد.
Etsy سایتی برای انواع خلاقیتهاست که بر روی آیتمهای دستساز تمرکز میکند. به عبارت دیگر مانند بازارچه است که شما در آن میتوانید محصولات دستساز مختلف و متنوعی برای فروش قرار دهید و کسب درآمد کنید. البته مدلهای ایرانی چنین سایتهایی هم راهاندازی شده است و نمونه های بسیار موفقی در این زمینه داریم، به عنوان مثال وب24 سایت هایی مانند آی تی بازار ، آی تی قیمت و خانه پزشکان را در این زمینه طراحی کرده است.
معرفی خدمات وب24: طراحی سایت شرکتی
3- بازارهایی مانند eBay
این فروشگاه دارای مزایای قابل توجهی است؛ در این نوع از بازارها مانند Etsy، مجبور نیستید یک وبسایت را راهاندازی کنید، فروشگاه اینترنتی خود را سفارشی سازی کنید، یا یک نرمافزار سبد خرید را انتخاب کنید، هنگامی که شما از eBay برای فروش محصولات خود استفاده میکنید همه اینها را شامل میشود.
با این حال بدین معناست که مانند Etsy، مشتریان شما باید از طریق eBay برای خرید از شما اقدام کنند، و همچنین شما کنترل کمی بر روی طرح بصری فروشگاه خود خواهید داشت، همانطور که در مورد Etsy گفته شد این مدل فروشگاه هم ممکن است دارای جنبههای مثبت و منفی بسته به نوع کسب و کار شما داشته باشد. بنابراین فروشگاه eBay سایتی است که به اشخاص اجازه میدهد محصولات خود را خرید و فروش کنند. از این رو سایت eBay فضایی را برای فروشندگان فراهم میکند که میتوانند طی مدت زمانی مشخصی محصولات نو و دست دوم خود را به حراج بگذارند. البته مدلهای ایرانی سایت شبیه eBay هم راهاندازی شده است.
نمونه های ایرانی زیادی نیز در این زمینه برای فروش کالاهای دست دوم ایجاد شده اند، مانند سایت ایسام، دیوار، شیپور و... که از طریق این سایت ها می توانید اجناس دست دوم و نو خود را بفروش برسانید و در آنها آگهی ثبت کنید.
مراحل راهاندازی کسب و کار اینترنتی
1- برای کسب و کار خود برنامهریزی کنید
مانند هر کسب و کاری، شما به یک برنامه نیاز دارید. فرایند برنامهریزی شما باید شامل آنالیز بازار، برنامههایی برای چگونگی سرمایهگذاری تولید محصول، و شاید یک آنالیز SWOT برای شروع فرایند برنامهریزی خود نیاز داشته باشید. SWOT ابزار قدرتمند تحلیل است که به شما کمک میکند قبل از ورود به بازار و به طور کلی هر زمانی که میخواهید بازخورد فعالیتهای بازاریابی و تبلیغات خود را افزایش دهید از آن استفاده کنید. بدون برنامه ریزی هیچ کسب و کاری موفق نخواهد شد.
2- طرح کسب و کار خود را بنویسید
هنگامی که شما کمی برنامهریزی اولیه را انجام دادید، وقت آن است که طرح کسب و کار خود را بنویسید. در واقع طرح کسب و کار گزارش جامعی است که تمام فعالیتهایی که قرار است انجام دهید و نیز چگونگی انجام آنها را بیان میکند. بنابراین کارافرینان با نوشتن طرح به خوبی با همه ابعاد کسب و کار خود آشنا می شوند و با برنامهریزی، می توانند منابع و امکانات خود را به فعالیتهای مختلف اختصاص دهند و با انجام این کار، به میزان قابل توجهی ریسک کسب و کار را کاهش میدهند. همچنین سرمایهگذاران با بررسی طرح کسب و کار، میزان موفق بودن طرح را میتوانند بیازمایند و تصمیم به سرمایهگذاری بگیرند.
3- نام دامنه خود را ثبت کنید و وبسایت خود را راهاندازی کنید
اگر تصمیم گرفتید سایت تجارت الکترونیک خود را خارج از پلتفرمهایی مانند eBay یا Etsy انتخاب کنید، باید مطمئن شوید نام دامنه انتخاب شده شما در دسترس است و آماده جهت استفاده است. هنگامی که شما آن را ایمن کردید، فرایند راهاندازی وبسایت کسب و کار شما شروع میشود.
4- محصولات مورد نظر خود را برای فروش مشخص کنید
این مرحله برای فروشگاه اینترنتی هیچ فرقی با راهاندازی یک مغازه معمولی ندارد. در ابتدا باید مشخص کنید چه اجناسی قرار است به فروش برسانید و نیز باید علایق و تواناییهای خود را در نظر بگیرید تا بتوانید محصول مناسبی ارائه دهید. به عنوان مثال اگر شما به کارهای هنری و دستی علاقه دارید و اینکار را انجام میدهید میتوایند فروشگاه اینترنتی برای خود راهاندازی کنید.
پس از انتخاب محصول مناسب بر اساس علایق خود، نکتهای که باید پس از آن بدان توجه کنید این است که رقبای خود را در آن حوزه بررسی کنید و ببینید آیا بازار اشباع شده است یا نه. اگر رقبای سرسختی در آن حوزه مشغول به کار باشند احتمالا موفقیت شما کم میشود مگر اینکه ویژگیهای جدیدی نسبت به رقبای خود به مشتریان خود ارائه دهید تا محصولات شما را خریداری کنند.
5- مشتریان هدف خود را مشخص کنید
منظور از شناسایی مشتریان هدف این است که ببنید چه افرادی از جامعه اقدام به خرید محصولات شما خواهند کرد. اگر بتوانیم این افراد را شناسایی کنیم کسب و کارمان سریعتر رشد مییابد. پس از شناسایی مشتریان هدف خود باید بتوانید آنها را جذب کنید. بنابراین باید تحقیقاتی در مورد مشتریان خود انجام دهید؛ به عنوان مثال مدلهای خرید و مدلهای جغرافیایی آنها را به دست آورید. رفتار مخاطبان آنلاین میتواند در ایجاد استراتژی شما نقش داشته باشد که باید آن را پیدا کنید. چرا باید محصولات شما را بخرند که پاسخ به این سؤال تمایز شما را نسبت به رقبا مشخص میکند.
6- وبسایت را قانونی کنید
چند مرحله وجود دارد تا بتوانید کسب و کار خود را قانونی کنید. به طور کلی قوانین مشابهی برای کسب و کارهای آنلاین مانند کسب و کارهای سنتی وجود دارد اما چند تفاوت ظریف وجود دارد:
شاید یکی از سختترین مراحل برای راهاندازی یک فروشگاه اینترنتی، دریافت نماد اعتماد الکترونیک است. اهمیت دریافت این نماد از آنجا میباشد که اگر بخواهید وبسایت شما به درگاه بانکی متصل شود، یکی از ملزومات دریافت درگاه پرداخت بانکی، داشتن نماد اعتماد الکترونیک است. داشتن این نماد باعث میشود که مشتریان به شما اعتماد کنند و با داشتن آدرس و شماره تلفن تأیید شده، اعتبار فروشگاه شما افزایش مییابد. این نماد توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیک داده میشود.
مجوز اختصاصی: این مجوز مربوط به گروه صنفی است که بسته به محصولات خود نیاز به پروانه اختصاصی همان صنف یا اتحادیه میباشد. لازم به ذکر است که وبسایتهایی مانند سایتهای شرکتی یا شخصی نیازی به دریافت پروانه کسب و کار یا نماد اعتماد الکترونیکی ندارند.
7- چند درگاه پرداخت مطمئن انتخاب کنید
برای فروشگاه اینترنتی خود میتوانید روش های مختلفی را برای پرداخت وجه کالا از جمله پرداخت آنلاین، واریز به شماره حساب و پرداخت نقدی در محل قرار دهید. با توجه به اینکه امروزه افراد بیشتر پرداخت آنلاین را ترجیح میدهند بنابراین باید چند درگاه پرداخت از بانکهای معتبر کشور تهیه کنید.
8- به اصول سئو و بازاریابی محتوا توجه کنید
همانطور که میدانید سئو یکی از فاکتورهای اساسی برای موفقیت هر کسب و کار اینترنتی است که لازم به یادآوری نمیباشد. همه کسب و کارهای اینترنتی موفق در سراسر دنیا، فاکتور سئو را جزو الویتهای اصلی خود میدانند و برای آن بودجهای را در نظر میگیرند. رعایت اصول سئو منجر میشود محصولات یا خدمات ارائه شده شما در موتورهای جستجو شناخته شوند، رتبه شما در موتورهای جستجو بهبود یابد و به این طریق مشتریان با وبسایت شما آشنا شوند و بدین ترتیب وبسایت شما شناخته شده تر و درآمد بیشتری کسب کنید. خدمات سئو و بهینه سازی وب24 توصیه میکند که از مشورت با افراد خبره و با تجربه در این زمینه استفاده کنید زیرا این کار باعث رشد هرچه سریع تر رتبه سایت شما خواهد شد و هم در زمان و هزینه صرفه جویی خواهید کرد. همچنین در موفقیت فروشگاه شما، تولید محتوا و بازاریابی شبکههای اجتماعی بسیار اهمیت دارد.
در نهایت شروع یک کسب و کار اینترنتی شباهتهای زیادی به شروع کسب و کار فیزیکی دارد. البته فروش از طریق فروشگاه اینترنتی، راه مناسبتری برای فروش به دلیل دسترسی بیشتر افراد به آن نسبت به یک فروشگاه سنتی است. همچنین در طراحی یک وبسایت فروشگاهی باید مشخصاتی مانند سادگی، جلب مشتری و خرید راحت مشتری مد نظر قرار گرفته شود. به عبارت دیگر مشتری با ورود به فروشگاه اینترنتی به آن احساس خوبی دست دهد، توجه او به کالاها جذب شود و اینکه با گذاشتن اطلاعات کامل صاحب سایت و ایجاد امینت خاطر، خریدی مطمئن انجام دهد. لازم به ذکر است که ایجاد یک فروشگاه اینترنتی موفق با چالشها و سختیهایی همراه است، اما رسیدن به نتیجه مطلوب بسیار لذت بخش خواهد بود.
امیدواریم که با ارائه این مقاله توانسته باشیم کمکی هرچند اندک به شروع و راه اندازی کسب و کار اینترنتی شما کرده باشیم، فراموش نکنید که برای موفق شدن در هر کاری باید از نقطه ای آن را شروع کرد. منتظر دریافت نظرات سازنده شما عزیزان هستیم.
آموزش راه اندازی کسب و کار اینترنتی
ارائه کالا و خدمات در فضای اینترنت به منظور کسب درآمد، کسب و کار اینترنتی نامیده میشود.
برای آموزش راه اندازی کسب و کار اینترنتی باید اصول راه اندازی یک کسب و کار را توضیح داد و سپس به سراغ انتقال این آموزش ها به دنیای وب نمود.
- هنگامیکه قصد دارید یک کسب و کار را در دنیای واقعی ایجاد کنید. چه مواردی را در نظر می گیرید. این موارد در کسب و کار اینترنتی نیز کاربرد دارند.
- برای ایجاد یک کسب و کار باید در انجام آن مهارت و تجربه داشته باشید.
- اگر قصد دارید کسب و کاری ایجاد کنید. که قبلا در آن تجربه ای نداشته اید. باید مطمئن شوید استعداد کافی برای انجام آن را دارید. میتوانید در اینترنت مقاله های استعداد سنجی مناسبی را بیابید. در مقالات استعداد سنجی، میزان علاقه واقعی شما به یک کسب و کار با سوالاتی مانند اینکه، آیا با وسایل مربوط به آن شغل کار کرده اید یا خیر سنجیده میشود.
- براورد هزینه های لازم برای ایجاد آن کسب و کار
- تعیین محل تامین هزینه های
- تعیین سیاست های کاری و طراحی نقشه راه
- سنجش سیاست های ایجاد شده و اصلاح آنها
- بهبود مداوم و سنجش مداوم مسیر های طی شده
با توجه به اینکه در اینترنت ابزارهای رایگانی مانند تگ منیجر وجود دارد که میتواند به شما بگوید روزانه چه تعداد کاربر چه تعداد فعالیت در سایت انجام داده اند. سنجش مسیر های چیده شده برای افزایش فروش بسیار ساده تر از کسب کار های غیر اینترنتی گشته است. بطور کلی در کشورهایی مانند ایران بهتر است هنگام ایجاد طرح های توسعه روش های سنتی و مدرن را بصورت توامان در نظر داشته باشید. حقیقت این است که درصد بالایی از مردم کشورمان هنوز حتی توان کار با ابزار هایی مانند کارتخوان را ندارند.
سیاست گذاری کسب و کار اینترنتی
در این مقاله تائید ما بر سیاست گذاری کلی کسب و کار اینترنتی است. هنگامیکه فروشگاه های Ebay و آمازون به موفقیت رسیدند. هیچ کس حتی تصور نمی کرد. دیگر سایتی بتواند با این سایت ها رقابت کند. اما سایت علی بابا براحتی درآمد خود را از مجموع این دو فروشگاه بالاتر برد. انتخاب سیاست درست فروش، نقش بسیار تعیین کننده ای در موفقیت و یا شکت سایت شما دارد.
خدمات وب24: طراحی سایت گردشگری با وردپرس و کدنویسی
در مقوله بازاریابی، سیاست درست و غلط نداریم هر سیاستی یک دسته مخاطب را جذب و دسته ای دیگر را میگریزاند. هنگام انتخاب سیاست گذاری، کلی کسب و کار خود باید روشی را انتخاب کنید که اکثریت مردم می پسندند. مثال : حتما شما هم با فروشندگانی مواجه شده اید که از ارائه تخفیف به مشتری اجتناب می کنند. سیاست آنها جلب اعتماد مشتری با ارائه قیمت ثابت است. سئوال؟ آیا تلاش فروش این فروشگاه ها دوبرابر سایر فروشگاه ها نیست؟! دلیل این امر شنا بر خلاف جهت رودخانه است. فرهنگ عامه مردم ایران از ثروتمند و فقیر بر دریافت تخفیف از فروشگاه بنا نهاده شده است. مردم تخفیف را برکت خرید خود میدانند. بجای تعیین سیاست قیمت مقطوع، سیاست تخفیف مقطوع را اعمال کنید. به این ترتیب میتوانید ضمن ارائه تخفیف به مشتریان از ضرر های احتمالی ارزانفروشی فروشندگان خود پیشگیری کنید.
شناخت مشتری غالب و تعیین سیاست بر اساس آن
فرض کنید یک تعمیرکار خودرو به شما عصا قورت داده و مهندس مابانه صحبت کند. تصویر شما از این شخص چیست؟ قطعا تصویر شما این است که این شخص در سر جای خودش قرار ندارد، و باید شغلش را عوض کند. آیا به چنین شخصی برای درست انجام دادن کارش اطمینان می کنید؟ قطعا خیر.
هر فروشگاهی یک پرستیژ و یک اصول خاص خود را دارد و این پرستیژ توسط مدیران و کارمندان آن فروشگاه تقویت و یا تضعیف میشود. اگر مشتریان انتظار پرستیژ خودمانی از شما دارند نمی توانید عصا قورت داده و رسمی صحبت کنید. اگر مشتریان انتظار جدیدت از شما دارند. نمی توانید صمیمی و خونگرم برخورد کنید.مثال یک قاضی که بسیار انسان شریفی نیز هست. با متهمان و شاکیان پرونده بسیار خودمانی و خونگرم برخورد می کند. توجیه وی این است که خود دعوا به اندازه کافی برای آنها استرس ایجاد کرده است. با برخورد صمیمی میتوان مقداری آرامش را برای آنان به ارمغان آورد. در چنین شرایطی متهم و شاکی هر دو به این قاضی مضنون خواهند شد. احتمالا هم متهم و هم شاکی این قاضی را هم دست دیگری فرض خواهد کرد، یا وی را فاقد توان کافی برای امر قضاوت قلمداد می کند. این مثال میتواند برای هر کسب و کاری صدق کند. اگر شما طلا فروش هستید، باید از موی سرتان تا کفشتان به مشتری پیام دقیق بودن را بدهد. اگر شما میوه میفروشید، باید کلیه دیالوگ های شما به مشتری پیام صداقت و بدنبال رزق حلال بودن بدهد.
استفاده از 7 روش ایجاد کسب و کار در اینترنت
ما در این مقاله از یک سیستم با 7 گام صحبت به میان آورده ایم. در حقیقت شیوه تقسیم بندی در این دو مقاله متفاوت بوده است.
نقش تجربه و استعداد در کسب و کار اینترنتی
اگر سایت آموزشی میخواهید راه بیاندازید باید استعداد معلمی داشته باشید. اگر میخواهید سایت فروش راه بیاندازید. باید استعداد فروش داشته باشید. هیچ سایتی به صورت خود به خودی برای شما درآمد زایی نمی کند. ما به مشتریانمان در وب 24 اعلام می کنیم که بدون تجربه در یک کسب و کار اقدام به تولید و راه اندازی آن در اینترنت نکنند. البته استثناء ها همواره وجود دارند. ولی نام آنها استثناء است و از هر صد نفر یک نفر ممکن است. در کاری که هرگز تجربه نکرده بتواند بصورت ناگهانی موفق شود. به صورت غالب برای برد در یک کسب و کار اینترنتی باید با سازو کارهای آن در دنیای واقعی کاملا آشنا باشید.
خدمات رپورتاژ آگهی وب24
تعیین هزینه در کسب و کار اینترنتی
هر کسب و کاری دارای هزینه است. اگر قصد دارید کالایی را عرضه کنید. هزینه خرید کالا، تعداد کالایی که برای یک ماه باید انبار کنید، هزینه مالیات، طراحی سایت، تبلیغات و مانند آن را باید محاسبه کنید. کتب حسابداری فراوانی در بازار برای راهنمایی جهت نحوه محاسبه هزینه اولیه یک کسب و کار وجود دارد.
تامین هزینه های کسب و کار اینترنتی
جذب سرمایه گذار معمولا در ابتدای کار بسیار سخت است، اما با گسترش و شهرت شما در فضای اینترنت شما میتوانید برای کسب و کار خود سرمایه گذار جذب کنید. شرکت های بزرگی مانند اسنپ بعد از رسیدن به موفقیت از طریق فروش سهام خود سرمایه های زیادی را جذب کرده اند.
یک مثال در بازاریابی هست که میگوید اگر بتوان یک نفر را قانع کرد که برای کسب و کار ما 1 ریال سرمایه گذاری کند. میتوان یک میلیاردر را قانع کرد یک میلیارد در کسب و کار ما سرمایه گذاری کند. این مثال با گسترش کسب و کار اینترنتی در بین مردم بیشتر به واقعیت نزدیک می شود.
تعیین سیاست های کاری و طراحی نقشه راه
هدف نهایی خود را ترسیم کنید. اوج موفقیت شما کجاست. سپس برای رسیدن به این موفقیت یک نقشه راه تعیین کنید. نقشه راه به معنی تعیین راه کاری پله پله برای رسیدن به هدف غایی کسب و کار اینترنتی شما است.
سنجش سیاست های اجرا شده در کسب و کار اینترنتی
ابزارهایی مانند گوگل آنالیتیکس و گوگل تگ منیجر کمک می کنند تا بتوانید سیاستهای سایت خود را بررسی کنید. بهترین روش بازاریابی را انتخاب کنید، مطالب خود را بازبینی کنید و در یک کلام برای افزایش مخاطب به شما کمک می کنند. بهتر است که بصورت منظم سایت خود را با این ابزارها کنترل کنید.
تکرار حلقه موفقیت در کسب و کار اینترنتی
یک اصل بازاریابی وجود دارد که میگوید: موفقیت اتفاقی نیست و برای موفقیت یک سری قوانین مشخص و ثابت وجود دارند. بنابراین با تحلیلی و سنجش مدام روش هایی که منجر به موفقیت شما شده اند. میتوانید موفقیت ها را تکرار کنید.
مزایا و معایب کسب و کار اینترنتی
موارد زیادی وجود دارد که باید قبل از تصمیم گیری در باره شروع یک کسب و کار اینترنتی به آن به پردازید. اگر شما در زمینه کامپیوتر و وب فعالیتی نداشته اید و یا اینکه قبل از این هرگز تجارتی را آغاز نکرده اید به موارد زیر دقت کنید.
منافع ایجاد یک کسب و کار اینترنتی
- صرفه جویی در هزینه های اجاره و خرید لوازم
- انعطاف بالا و بهینه سازی در تولید کالا و ارائه خدمات تحویل کالا
- دسترسی به فروشگاه سایت بصورت 24 ساعته در سرتاسر ایران و جهان
برخی موارد نیز وجود دارد که ممکن است باعث شود که ایجاد یک کسب و کار اینترنتی را به تعویق بیاندازید:
- برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی باید درباره وب اطلاعاتی را بیاموزید.
- هزینه های نرم افزار و سخت افزار
- خطر کلاهبرداری ها و تقلب های اینترنتی
مدل های تجاری
وقتی که سازمان ها به سمت ورود به عرصه اینترنت حرکت کردند. باید انتخاب میکردند که کدام یک از مدل های تجارت آنلاین برای رسیدن به اهداف تجاری مد نظرشان بهتر عمل می کند. یک مدل تجاری تعیین کننده: کالاهای تجاری، سرویس های آنلاین، منابع درآمد، منافع تولید کنندگان و مشتریان، است. در مدل های تجارت آنلاین هم میتوان از همین تعریف استفاده کرد اما تمام این مراحل در فضای اینترنت انجام خواهند شد.
مدل های کسب درآمد
جزء کلیدی مدل تجاری، مدل کسب درآمد است. مدل کسب درآمد فریم ورک است که برای کسب و کار شما درآمد ایجاد می کند. مدل کسب درآمد منابع درآمدی شما را مشخص خواهد کرد. در مدل های کسب درآمد میزان درآمد حاصله از هرکدام از منابع درآمد نیز تعیین میشود. فروش محصولات و سرویس های آنلاین، کسب درآمد از تبلیغات، و نحوه کسب درآمد از این روشها در مدل های کسب درآمد تعیین میشود.
امنیت در کسب و کار اینترنتی
کسب و کار اینترنتی بصورت طبیعی ریسک بیشتری از یک کسب و کار سنتی دارد. به همین دلیل بسیار مهم است که از کسب و کارهای اینترنتی در برابر این ریسک ها کاملاً محافظت کرد. تعداد بسیار زیادتر کاربرانی که به یک کسب و کار اینترنتی مراجعه میکنند در برابر تعداد اندک کاربرانی که به کسب و کار های سنتی مراجعه میکنند. که این کاربران شامل مشتریان سایت، تولید کنندگان محصولات، کارمندان و تعداد بیشماری از بازدید کنندگان میباشند. با توجه به اینکه یک سیستم کسب و کار اینترنتی روزانه با حجم زیادی از بازدید کننده مواجه میشود و تمام این بازدید کنندگان باید مطمئن باشند که اطلاعاتشان در جایی امن و محرمانه قرار دارد. امنیت در کسب و کار های اینترنتی اهمیت ویژه ای میابد. هکرها بزرگترین ریسک در کسب و کار های اینترنتی هستند. یکی از بحث های مهم امنیتی در کسب و کارهای اینترنتی حفظ اطلاعات کاربران سایت بصورتی امن و قابل اعتماد است. در محافظت از داده ها باید صحت داده ها و یکپارچگی آنها را حفظ کرد. برخی از هکرها صرفاً با هدف آسیب زدن به اطلاعات، حملات خود را شکل میدهند. برخی از اقدامات امنیتی برای حفظ اطلاعات از صدمات و یا سرقت عبارتند از سخت افزارهای امنیتی، ذخیره سازهای داده ها، انتقال داده ها، نرم افزار های آنتی ویروس و دیوارهای آتش و سیستم های رمز نگاری اطلاعات.
یکی از موفقترین روش های کسب و کار اینترنتی دریافت نمایندگی یا فرنچایز است. با توجه به اینکه در این روش با به حداقل رسانی زمان اعتماد مخاطب به سایت و بالابردن نرخ تبدیل سایت بیشترین سود را برای یک فروشگاه آنلاین در بر خواهد داشت در این قسمت به جزئیات این روش تجاری می پردازیم.
فرنچایز چیست؟
فرنجایز عبارتست از دریافت نمایندگی از یک شرکت. با توجه به اینکه یکی از ویژگی های خدمات آنلاین گستردگی آن در سرتاسر مرزهای جغرافیایی است. دریافت نمایندگی برای فعالیت های آنلاین اندکی دشوار تر از دریافت نمایندگی برای کسب و کارهای سنتی است. اما هنگامی که مباحثی مانند تحویل کالا به مشتری مطرح باشد اعطای نمایندگی بسیار کم هزینه تر از ایجاد یک فروشگاه در تمام نقاط دنیاست.
استفاده از سیستم فرنچایز برای همه کسب و کارهای اینترنتی میسر نیست. کسب و کارهایی که کالای دیجیتال عرضه می کنند امکان استفاده از این نوع کسب و کار را ندارند. در واقع این قبیل کسب و کار ها نیازی به این نوع تجارت ندارند و بدون نیاز به اعطای نمایندگی می توانند به سرتاسر دنیا خدمات ارائه دهند.
چرا باید هزینه های تهیه یک نمایندگی را متحمل شوید؟
یکی از ویژگی های بارز کسب و کارهای اینترنتی کاهش هزینه های شروع تجارت میباشد. در صورتی که اگر بخواهیم یک نمایندگی تهیه کنید قطعاً باید هزینه های زیادی را برای خرید یک نمایندگی بپردازید. اما چرا باید چنین هزینه هایی را به خودتان تحمیل کنید. یک فروشگاه آنلاین را تصور کنید که به تازگی تاسیس شده است. این فروشگاه باید سالها تبلیغات و هزینه کند تا بتواند بعنوان یکی از فروشگاه های آنلاین مطرح در کشور فعالیت نماید. حال تصور کنید این فروشگاه بتواند نمایندگی فروش یک برند معروف را اخذ کند به این ترتیب همه گیر شدن سایت و تبدیل شدن نام سایت به یک برند با سرعت زیادی انجام خواهد پذیرفت. وقتی که یک شرکت به شما نمایندگی اعطا می کند امکاناتی را نیز در ازاء دریافت هزینه نمایندگی در اختیار شما قرار میدهد از جمله این امکانات تامین کالای اولیه محصولات است. به این ترتیب بیشتر هزینه هایی که شما باید برای یافتن یک محصول باکیفیت صرف می کردید در این روش تجاری صرفه جویی می شوند