احتمالا کلمه «فریم ورک» را زیاد شنیدهاید؛ حتی اگر وبسایت خود را با سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) ایجاد کرده باشید، باز هم باید عبارت فریمورک برای شما آشنا باشد. همچنین در مورد برخی از فریمورکهای وب معروف مانند Ruby on Rails، Django و Bootstrap شنیدهاید. بسیاری از توسعه دهندگان وب با تجربه، با استفاده از فریم ورکها وبسایت را ایجاد میکنند. بسته به اینکه یک فرد یا یک تیم سایت را ایجاد میکند، آنها تصمیم میگیرند که از چه زبانی استفاده کنند، کدام الگو را برای اعمال طراحی کنند، نحوه نوشتن کد و بسیاری از جنبههای دیگر را در نظر میگیرند. بسته به تمام این عوامل، توسعه دهندگان تصمیم میگیرند آیا باید از فریم ورک استفاده کنند یا نه. در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم که فریمورک چیست و چه موقع باید از آنها استفاده کرد. در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم که فریمورک چیست و چه موقع باید از آنها استفاده کرد.
اگر فقط از سیستم مدیریت محتوا استفاده میکنید، این مقاله برای شما هم ارزشمند است، زیرا بسیاری از سیستمهای مدیریت محتوا میتوانند با استفاده از فریم ورکها ایجاد شوند. برای مثال دروپال 8 مبتنی بر فریم ورک Symfony ساخته شده و جوملا 3 از فریم ورک CSS استفاده میکند.
فریم ورک (framework) چیست؟
هدف فریمورک این است که به طراحان و توسعه دهندگان اجازه دهد بر روی ایجاد ویژگیهای منحصر به فرد برای پروژههایشان تمرکز کنند و بسیاری از کدهای تکراری که در بیشتر برنامهها مورد نیاز هستند را بازنویسی نکنند. همچنین فریم ورکها کمک میکنند سرعت توسعه افزایش یافته، امنیت بالا رود و نیز توسعه پذیری کد بهبود مییابد. بنابراین یک فریم ورک به برنامه نویسان کمک میکند کدهای کمتری بنویسند و در زمان کمتر به نتیجه بهتر برسند. فریمورک میتواند به عنوان یک قالب یا الگوی پیش ساخته در نظر گرفته شود که بیشتر ویژگیهای معمول و تکراری را مدیریت میکند. در نتیجه، برخلاف سیستم مدیریت محتوا، یک فریم ورک احتمالا یک رابط کاربری نخواهد داشت (اگر چه همیشه اینطور نیست، زیرا Django یک رابط administration فراهم میکند). اکثر فعالیت توسط نوشتن کد و تعامل با بخشهای مختلف فریم ورک از طریق کد انجام خواهد شد. یادگیری اغلب فریمورکها طول میکشد، اما هنگامی که با آنها آشنا شدید، باید زمان پیشرفت خود را بالاتر ببرید.
معرفی خدمات وب24: طراحی سایت با کدنویسی اختصاصی
انواع فریم ورک
پیشتر توضیح دادیم فریم ورک چیست و چرا در برنامهنویسی مورداستفاده قرار میگیرد؛ اکنون به معرفی انواع آن میپردازیم و ماهیت هر کدام را بررسی میکنیم. بهطورکلی فریم ورکها بر اساس نوع کاربری و ویژگیهایی که دارند، در دستهبندیهای زیر قرار میگیرند:
- فریم ورک توسعه اپلیکیشن موبایل: برنامهنویسان میتوانند با بهرهگیری از این نرمافزار، متناسب با زبانی که برنامهنویسی میکنند؛ کارهای خود را در سریعترین زمان ممکن پیش ببرند و در راستای بهینهسازی وقت و انرژی خود، نیازی به نوشتن مجدد کدهای تکراری نداشته باشند. در حال حاضر React Native و Xamarin دو مورد محبوبترین فریم ورکهای توسعه اپلیکیشن موبایل هستند که بهصورت منبعباز مورداستفاده قرار میگیرند
- فریم ورک وب اپلیکیشن (WAF): کاربرد این فریم ورک پشتیبانی از منابع و APIها به همراه توسعه برنامههای تحت وب است
- فریم ورکهای علم داده: اگر برای برنامهنویسی از زبان پایتون استفاده میکنید، بههیچوجه فریم ورکهای TensorFlow، PyTorch و Apache Spark را از دست ندهید! زیرا فرایند تحقیق تا نمونهسازی و تولید را برایتان تسهیل میکنند و بهراحتی میتوانید از آنها برای تحلیلها دادههای بزرگ آماری استفاده کنید
- فریم ورکهای مدیریت محتوا: با استفاده از این فریم ورک میتوان هر ایدهای را بدون تداخل در سیستم مدیریتی خود به اجرا درآورد و زمانی که مشتری به سفارشیسازی بیشتری نیاز دارد، مسلماً فریم ورکها در مقایسه با cms عملکرد بهتری خواهند داشت. همچنین اگر روی پروژهای کار میکنید که پویاست و به طور دائم باید تغییرات سفارشی در آن ایجاد کنید، فریم ورک مدیریت محتوا میتواند پاسخگوی نیازتان باشد
- فریم ورک بکاند: بهمنظور بهبود عملکرد سایت و توسعه امکانات آن از فریم ورک بکاند استفاده میشود
- فریم ورک فرانتاند: برای ایجاد تغییرات ظاهری در سایت خود میتوانید از این مدل فریم ورک استفاده کنید تا با بهبود جذابیت اِلمانها، شانس خود را در جذب مشتری افزایش دهید
تا اینجای صحبتها بررسی کردیم که کاربرد انواع فریم ورک چیست و با چه هدفی در پروژههای مختلف مورداستفاده قرار میگیرد. حالا از شما عزیزان دعوت میکنیم که در ادامه با ما همراه شوید تا چند نمونه از محبوبترین فریم ورکهای موجود در عصر حاضر را بشناسید.
فریم ورک Angular
یکی از بهترین فریم ورکهای توسعه وب اپلیکیشن محسوب میشود و معمولاً برای طراحی و توسعه اپلیکیشنهای تکصفحهای (Single Page Applications) مورداستفاده قرار میگیرد. فریم ورک انگولار امکانات مختلفی از قبیل انواع کامپوننت، ماژول و دایرکتیوها را در اختیار کاربران قرار میدهد تا بستر مطلوبی برای ساخت برنامههای قابلتوسعه و پویا فراهم شود. ناگفته نماند که این فریم ورک بر پایه TypeScript و HTML است و به دلیل پایداری، امنیت و قابلیت تستپذیری بالا، محبوبیت زیادی در بین برنامهنویسان دارد.
فریم ورک Xamarin
اگر میخواهید بدانید که برای بومیسازی برنامههای اندرویدی بهترین فریم ورک چیست و چه ویژگیهایی دارد، Xamarin را درنظر بگیرید. این فریم ورک به شما اجازه میدهد که با استفاده از کنترلهای رابط کاربری مشابه جاوا، برنامههای اندرویدی بسازید و با استفاده از قابلیتهایی که در ادامه معرفی خواهیم کرد، نهایت لذت را از کار با این نرمافزار قدرتمند ببرید.
در فریم ورک Xamarin شما میتوانید برنامههای تلفن همراه چند پلتفرمی (با قابلیت اجرای روی سیستم ios, android و حتی windows phone) را با استفاده از C# و Visual Studio بسازید و در واقع شما میتوانید بیشتر کدهای برنامه را بهصورت مشترک بین پلتفرمهای مختلف اشتراکگذاری کنید که این امر سبب صرفهجویی در وقت، زمان و حتی هزینههای شما میشود.
از سوی دیگر فریم ورک مذکور با ابزارهای طراحی گرافیکی خود (مانند Xamarin.Forms)، این امکان را برای شما فراهم میکند تا رابط کاربری برنامه را برای چندین پلتفرم بهصورت مشترک طراحی کنید. ابزار Xamarin Test Cloud نیز برای تست و خطایابی است که به کمک آن هم میتوانید عملکرد برنامه خود را بسنجید و از صحت آن اطمینان حاصل کنید.
فریم ورک Angular JS
فریم ورک Angular JS بهعنوان یک چارچوب ساختاریِ متنباز و جاوا اسکریپتی، برای ساخت برنامههای وب تکصفحهای (Single Page Applications) مورداستفاده قرار میگیرد. تیم پشتیبان و سازنده انگولار، توسعهدهندگان Google است و از نظر امنیتی و سطح عملکرد، کیفیت مطلوبی دارد. این فریم ورک معمولاً برای ساخت برنامههایی که بخشهای مختلف آنها روی یک صفحه واحد اجرا میشود، کاربرد دارد. از جمله مهمترین ویژگیهای انگولار میتوان به نقشی که برای سازماندهی کدها، تست برنامهها و توسعه سریع ایفا میکند، اشاره کرد.
فریم ورک Laravel
فریم ورک لاراول بر پایه زبان برنامهنویسی PHP طراحی شده است و با قابلیتهای منحصربهفرد خود، بستر ایمن و سادهای را برای توسعه وب فراهم میسازد. این فریم ورک با کاهش وظایف برنامهنویس (مانند کش کردن، مسیریابی و...)، سبب تسریع کارها میشود. برای مثال لاراول دارای یک سیستم مسیریابی انعطافپذیر است که به برنامهنویس این اجازه را میدهد تا درخواستهای خود را به کنترلرهای مختلف هدایت کند و عملیات موردنیاز را در مدتزمان کوتاهتری انجام دهد. علاوه بر این شما میتوانید به کمک ابزارهای PHPUnit و Mockery از کدهای خود تست بگیرید و از صحت عملکرد برنامه مطمئن شوید.
فریم ورک Django
در تکمیل پاسخ فریم ورک چیست، بهتر است نگاهی به قابلیتها و ویژگیهای فریم ورک جنگو یا Django هم داشته باشیم تا بهتر درک کنیم که یک فریم ورک خوب چگونه سبب بهبود راندمان کاری برنامهنویسان میشود. فریم ورک Django هم یکی دیگر از ابزارهای توسعه وب برای زبان پایتون است که سبب راهاندازی سریعتر انواع وبسایت و برنامهها میشود. با این نرمافزار میتوان قسمتهای مختلف یک وبسایت مانند بخش احراز هویت کاربر، ایجاد API، قالببندی، آدرسدهی URL و... را در مدتزمان کمتری ایجاد کرد. جنگو توسط توسعهدهندگان خبره و باتجربهای طراحی شده است و امنیت بالایی دارد. به همین دلیل امروزه برنامهنویسان بسیاری با استفاده از این نرمافزار و بدون نیاز به نوشتن کدهای تکراری، بهراحتی روی تولید برنامه خود تمرکز کرده و بازده عملکرد خود را افزایش میدهند.
فریم ورک TensorFlow
اگر هنوز کنجکاو هستید که بدانید پرکاربردترین فریم ورک چیست و چرا بین برنامهنویسان محبوب است، خوب است فریم ورک TensorFlow را درنظر بگیرید. این ابزار توسط تیم توسعهدهندگان گوگل ساخته شده است و به دلیل اینکه در بین انواع فریم ورک deep learning پرطرفدارتر است، تأثیر آن را میتوان تقریباً در تمام پروژههای بزرگ بستر وب مشاهده کرد. تنسورفلو رابطهایی را برای توسعه انواع مدل deep learning فراهم میکند و از قابلیت اجرای محاسبات موازی روی گرافهای محاسباتی برخوردار است.این فریم ورک سرویسهای مختلفی دارد که عبارتاند از:
- سرویس تنسوربورد
- تنسورفلو لایت ( Tensor flow lite)
- سرویس tensor flow serving
فریم ورک Apache Spark
آداچی اسپارک یک فریم ورک متنباز است و برای پردازش توزیعشده دادهها مورداستفاده قرار میگیرد. این فریم ورک ابزارها و رابطهای مختلف را برای اجرای فرایند پردازش دادهها در مقیاس موازی فراهم میکند و قادر به پشتیبانی از زبانهای برنامهنویسی Scala، Java، Python و R و... است. یکی از ویژگیهای آن این است که برای اجرای عملیات پردازشی از حافظه RAM سیستم استفاده میکند و همین امر سبب افزایش سرعت پردازش دادهها میشود. همچنین با قابلیت اجرای محاسبات موازی روی یک شبکه از سرورها یا کلاسترهای کامپیوتری، امکان پردازش سریع و همزمان دادهها در مقیاس بزرگ را فراهم میسازد.
فریم ورک PyTorch
در مورد PyTorch باید بگوییم که یک فریم ورک منبعباز (ML) است و توسط تیم توسعهدهندگان فیسبوک ساخته و پشتیبانی میشود. PyTorch هم مانند TensorFlow در دسته فریم ورکهای یادگیری عمیق قرار دارد. این ابزار به دلیل استفاده از GPU بهمنظور اجرای سریع عملیات محاسباتی در مقیاس بزرگ، برای آموزش مدلهای پیچیده بسیار مناسب است. فریم ورک PyTorch ابزارهایی برای محاسبات عددی، پردازش تصویر و گفتار و توسعه مدلهای یادگیری عمیق روی دادههایی با مقیاس بزرگ را فراهم میکند.
فریم ورک Flutter
به نظر شما مهمترین کاربرد این فریم ورک چیست و چرا در این لیست محبوبترینها قرار دارد؟ در واقع فریم ورک Flutter که یک ابزار قابل حمل UI گوگل محسوب میشود، از کتابخانهها و ابزارهای طراحی پیشرفتهای برای ایجاد واسطهای کاربری زیبا، داینامیک و پردازشی استفاده میکند. به همین دلیل توسعهدهندگان میتوانند با بهرهگیری از این ابزار، برنامههایی با طراحی جذاب و متفاوت خلق کنند. از سوی دیگر به قابلیتهای موتور گرافیکی Skia مجهز است و کاربران میتوانند حین رسم واسطهای کاربری، از مزایای آن برای طراحی و ساخت برنامههای پیچیده و دینامیک بهرهمند شوند. علاوه بر این، توسعهدهندگان میتوانند بهواسطه Flutter، با استفاده از یک کد مشترک برای انواع پلتفرمهای iOS، Android، دسکتاپ و... برنامه موردنظر را توسعه دهند که باعث کاهش هزینه و صرفهجویی در زمان آنها میشود.
فریم ورک Ionic
فریم ورک بعدی، Ionic است که بهعنوان یک پلتفرم متنباز، برای ساخت انواع برنامه بومی iOS و Android و... به کار برده میشود. این فریم ورک از زبانهای HTML، CSS، و JavaScript برای طراحی واسط کاربری برنامههای موبایل استفاده میکند. همچنین برای توسعهدهندگان این امکان را فراهم میسازد که با استفاده از قابلیتهای مختلف، واسطهای کاربری زیبا و کارآمدی را برای برنامههای موبایل طراحی کنند. امروزه بیشترین کاربرد این فریم ورک در حوزه توسعه برنامههای آموزشی، تجاری، اجتماعی و... دیده میشود.
چه زمانی باید از یک فریم ورک استفاده کرد؟
میتوانید نیاز به فریم ورک را بر اساس دو موضوع گسترده بسنجید:
- سطح سفارشیسازی که شما نیاز دارید: یک روش خوب برای توضیح این است که از یک مثال استفاده کنیم. شما در حال راهاندازی یک شرکت به نام شرکت AA با حدود 40 کارمند هستید. اخیرا مطالعهای انجام دادهاید که نشان میدهد که چگونه تعامل اجتماعی هم در محل کار و هم به صورت آنلاین میتواند باعث ایجاد نوآوری در شرکت شما شود. شما میخواهید این ایده را به کار بگیرید اما احساس میکنید که با استفاده از یک ابزار عمومی مانند فیسبوک یا توییتر نمیتوانید راه حل داشتن یک شبکه اجتماعی خصوصی و سفارشی را در میان کارمندان خود اداره کنید. همچنین پلاگینهای در دسترس را برای سیستم مدیریت محتوا (CMS) ارزیابی کردهاید؛ اما هیچ کدام از آنها طرحبندی و تعامل دلخواه را به طور کامل از ابزار اجتماعی شما ندارند. بنابراین باید یک پیشرفت معمول (سفارشی) را برای انجام این پروژه در نظر بگیرید. همانطور که میبینید مثال بالا نشان میدهد که هر چه میزان سفارشیسازی بیشتر شود بیشتر احتمال دارد که از یک فریم ورک استفاده کنید. با این حال این امر بستگی به نکته دوم دارد:
- توسعه دهندگانی که استخدام کردهاید: در صورتی که قصد ندارید کار پیشرفت را خودتان انجام دهید، احتمالا میخواهید یک تیم توسعه دهنده (یا فریلنسر؛ بسته به اندازه پروژه) برای انجام کار استخدام کنید. اگرچه بسیاری از توسعه دهندگان از فریمورکهای در دسترس رایگان و منبع باز استفاد میکنند، برخی از آنها ترجیح میدهند از فریم ورکهای داخلی سفارشی خود استفاده کنند و برخی از آنها مایل به استفاده از فریمورک نیستند. همانند بسیاری از جوامع که نظراتشان را بیان میکنند، جامعه برنامه نویس بسیاری از جنبهها از جمله زبان واقعی مورد استفاده، الگوی طراحی، نحوه نوشتن کد و البته جنبههای متعدد در مورد استفاده از چارچوبها را انجام میدهد.
معرفی خدمات وب24: سئو سایت
هدف از استفاده فریم ورک در برنامه نویسی چیست؟
حال که به خوبی درک کردیم فریم ورک چیست و چه کاربردهایی دارد، از این پس بهخوبی میتوانیم هدف از استفاده آن در برنامهنویسی را درک کنیم! بهطورکلی فریم ورکها سبب صرفهجویی در وقت و انرژی برنامهنویس میشوند؛ زیرا توسعه یک نرمافزار به کدنویسی، آزمونوخطا، طراحی و... نیاز دارد و هر یک از این فرایندها زمان مشخصی را به خود اختصاص میدهند. ازاینرو اگر حین کدنویسی از یک فریم ورک استفاده کنید، بهراحتی میتوانید بسیاری از مشکلات و ناسازگاری بین کدها را سریعتر رفع کنید و کار را با کمترین میزان کدنویسی و سرعت بهتر پیش ببرید.
ویژگی های یک فریم ورک خوب چیست؟
پس از آنکه متوجه شدید هدف استفاده از فریم ورک چیست و چرا برای برنامهنویسان از اهمیت بالایی برخوردار است؛ احتمالا این سؤال برایتان پیش بیاید که هنگام انتخاب فریم ورک باید به چه نکاتی توجه کنیم تا بتوانیم یک فریم ورک خوب تهیه کنیم؟ برای پاسخ به پرسش مطرح شده در ادامه شما عزیزان را با معیارهای مختلفی که میتوان یک فریم ورک خوب را تشخیص داد، آشنا خواهیم کرد.
- قابلتوسعه و انعطافپذیر باشد
- مجدداً بتوان در پروژههای دیگر از آن استفاده کرد
- امنیت بالایی داشته باشد
- از سایر ابزارها و کتابخانههای خارجی پشتیبانی کند
- کدهایی نداشته باشد که کار نمیکنند
- مستندات قابل فهمی داشته باشد تا برنامهنویسان بهراحتی بتوانند از قابلیتهای آن استفاده کنند
مطالعه بیشتر: پلتفرم چیست؟
5 مزیت استفاده از فریم ورک
- منبع باز (Open-source): بیشتر فریمورکهای معروف در بسیاری از زبانها منبع باز (یا برای استفاده رایگان) هستند. آنها همچنین دارای مجوزی هستند که محدود کننده نیست و به شما اجازه میدهد با استفاده از چنین فریمورکهایی محصولات تجاری را بسازید.
- مستندسازی و پشتیبانی: اگر چه این امر میتواند متفاوت باشد (در صورتی که زبان مورد استفاده محبوب باشد و از فریم ورک، بسیاری از توسعه دهندگان استفاده کنند)؛ میتوانید انتظار داشته باشید که فریم ورک یا دارای مستندسازی خوب یا پشتیبانی خوب و یا هر دوی آنها همزمان است. لازم به ذکر است که «پشتیبانی خوب» برخی اوقات یک موضوع ذهنی است. به طور معمول، هر فریم ورک معمولا همراه با اسناد و مدارک است، دارای یک تیم پشتیبانی یا جوامع انجمنهای بزرگ است که میتوانید پاسخهای سریع دریافت کنید، اما این امر نیز بستگی به سطح فعالیت در فریم ورک دارد؛ چنانچه یک فریم ورک مانند Ruby on Rails با یک جامعه بسیار بزرگ نشان میدهد که به دلیل ماهیت خوشایند آن و همچنین پشتیبانی خوب مشهور شده است.
- کارایی: این مزیت میتواند به عنوان مهمترین دلیل اینکه چرا فریم ورک وجود دارد در نظر گرفته شود. آنها نیاز به نوشتن بسیاری از کد تکراری که در بسیاری از اپلیکیشنهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند را ندارند. اینها برای مثال شامل سیستمهای کامنت گذاری و احراز هویت کاربر میشود. به طور متوسط، (در صورتی که دانش کافی با استفاده از فریمورک مشخص داشته باشید) میتوانید انتظار داشته باشید که پروژه را در زمان بسیار کوتاهی ایجاد کنید نسبت به زمانیکه با استفاده از نوشتن کد بدون فریمورک اینکار را انجام دهید.
- امنیت: به طور معمول، یک فریم ورک با استفاده از بسیاری از توسعه دهندگان مختلف توسعه یافته و آزمایش شده است. این امر بسیار خوب است که بسیاری از خطرهای امنیتی در هنگام ساخت فریم ورک مورد بررسی و آزمایش قرار میگیرند. همچنین خطرهای امنیتی جدید میتوانند یافت شده و به سرعت رفع شوند. بنابراین اگر خطری امنیتی یافتید، میتوانید به وبسایت فریم ورک رفته و تیم آن میتوانند مشکل را رفع کنند.
- قابلیت ادغام پذیری: اگر شما تقریبا هر نوع اپلیکیشن (از جمله وبسایت) را ایجاد میکنید و میخواهید برخی از دادهها را ذخیره کنید، به طور معمول از یک دیتابیس استفاده خواهید کرد. درست مانند یک دیتابیس، بسیاری از ابزارهای دیگری نیز وجود دارد که به توسعه وب مرتبط است. بسیاری از فریم ورکها به راحتی با این ابزارها لینک شده و با آنها ارتباط برقرار میکنند.
5 مورد از معایب استفاده از یک فریمورک
- محدودیت: به طور کلی، قادر به انجام تقریبا هیچ چیز با یک فریمورک واحد نخواهید بود. همه آنها به نوعی محدود شدهاند؛ از پارادایمهای برنامهنویسی تا طراحیهای دیتابیس و هر چیزی که در بین آنهاست. بنابراین رفتار اصلی فریمورک نمیتواند تغییر کند، به این معنی که وقتی از یک فریم ورک استفاده میکنید، شما مجبور هستید که به محدودیت های آن احترام بگذارید و به همان شیوه ای که مورد نیاز است کار کنید. اطمینان حاصل کنید که یک چارچوب مناسب برای نیازهای شما را انتخاب کنید. یک راه خوب برای کار کردن این است که ببینید چه فریم ورکی توسط توسعه دهندگان دیگر در جامعه مورد استفاده قرار میگیرد؛ به این دلیل که این امر به شما یک ایده از آنچه که میتوانید به دست آورید میدهد.
- عملکرد: با محبوبیت ساختار MVC فریم ورکهای client-side جاوا اسکریپت مانند AngularJS، EmberJS و BackboneJS که از سال 2012 رشد داشته، عملکرد میتواند به عنوان یک فاکتور در نظر گرفته شود. به عنوان مثال هنگامی که در اپلیکیشنی از فریم ورک در جاوا اسکریپت به عنوان ابزار ساخت برنامه استفاده میشود، عملکرد کاهش مییابد. در حالیکه ممکن است تأثیر بارگذاری یک فایل js فریم ورک فشرده 75 کیلو بایتی را بر روی کامپیوتر خود احساس نکنید (با سرعت بالا)، اما این فایل js مطمئنا برای کاربران موبایلی تأثیر قابل توجهی خواهد داشت (که ممکن است سرعت پایینی بر روی تلفنهای هوشمند یا تبلتها داشته باشند).
- گرایش یادگیری: به نظر این مسئله مهم است؛ در صورتی که شما از یک فریم ورک استفاده میکنید و خیلی کم در مورد زبان آن میدانید، بنابراین شما فریمورک و نه زبان آن را یاد خواهید گرفت. به عنوان مثال اگر jQuery را میانید بدان معنا نیست که شما جاوا اسکریپت را میدانید زیرا این کد متفاوت از روش کد جاوا اسکریپت است. به عبارت دیگر؛ اگر تصمیم دارید که چگونگی استفاده از هر فریم ورک را از زبان برنامهنویسی که با آن آشنا هستید، یاد بگیرید شانس این است که آنچه را که یاد میگیرید تا حدودی متفاوت با زبان خودتان خواهد بود. این امر به خاطر این واقعیت است که بسیاری از آن وظایف تکراری در کارکردهای سفارشی و دیگر بخشها ایجاد شده است، به همین دلیل است که شما چیزهایی را یاد میگیرید که ممکن است در درس های زبان شما وجود نداشته باشد. به غیر از این، همچنین بسیاری از چیزهایی یاد میگیرید که ممکن است در هنگام استفاده از فریم ورک در زندگی واقعی بیربط باشد؛ اما لازم است چگونگی کار فریم ورک را درک کنید.
- منحنی یادگیری شیبدار: اگرچه این مورد همیشه نیست، اکثر فریم ورکها میتوانند یادگیری آنها مشکل و حتی سختتر از استاد شدن باشد. پس از تحقیقات ساده در مورد این موضوع، استاد دانشگاه میگوید که حدود 2 سال (در صورت اشنا نبودن با برنامه نویسی) برای آشنایی و راحتی استفاده از یک زبان (Ruby) همراه با یک فریم ورک (Rails) طول میکشد. این ممکن است در مورد خودآموزی یا داشتن سالها تجربه برنامهنویسی صادق نباشد، اما میتوان گفت حتی اگر با تجربه باشید، حداقل 3 تا 6 ماه نیاز خواهد بود که برای استفاده از هر فریمورک (بر اساس یادگیری و تمرین مداوم) اعتماد به نفس و اطمینان حاصل کنید.
- هزینه: فریم ورکها نیز به آزمایش و تجربه بیشتر برای توسعه نسبت به سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) نیاز دارند. در نتیجه میتواند هزینههای بیشتری را برای استخدام توسعه دهندگان قابل اعتماد فریم ورک نسبت به توسعه دهندگان سیستم مدیریت محتوا (CMS) داشته باشند. بر اساس تجربه، متوسط پروژهای که بایک فریم ورک ساخته میشود، پر هزینهتر نسبت به پروژه مشابه ساخته شده با سیستم مدیریت محتوا میباشد.
مطالعه بیشتر: سئو جاوا اسکریپت
تفاوت بین کتابخانه و فریم ورک چیست؟
کتابخانه و فریم ورک هر دو باهدف توسعه نرمافزاری مورداستفاده قرار میگیرند؛ اما تفاوت اساسی بین این دو مربوط به inversion of Control یا بهاصطلاح وارونگی کنترل است. درواقع هنگام فراخوانی یک کد از کتابخانه، رویکرد آن توسط شما کنترل میشود؛ اما در فریم ورک، الگو و ساختارهای خاصی برای توسعه برنامه وجود دارد که کنترل جریان را در دست میگیرد. ازاینرو میتوان گفت کتابخانه بهنوعی یک ابزار کمکی و مجموعه کدهای از پیش نوشته شده است که از آن برای کنترل برخی متدها استفاده کنیم؛ اما فریم ورک یک ساختار کلی برای توسعه برنامه را ارائه میدهد تا از قابلیتهای آن بهعنوان یک چارچوب برای تکمیل کدهای خود کمک بگیریم.
تفاوت زبان برنامهنویسی و فریم ورک چیست؟
تفاوت اصلی زبان برنامهنویسی و فریم ورک در این است که زبان برنامهنویسی (مانند JavaScript، Python، Java یا C++ و...) برای نوشتن کد استفاده میشود؛ اما فریم ورک (مانند Angular، React، Django، Spring و...) مجموعهای از کدها و ابزارهایی است که برای توسعه برنامههای مبتنی بر یک زبان برنامهنویسی خاص به کار برده میشود. ازاینرو میتوان گفت که زبان برنامهنویسی ابزار اصلی برای نوشتن کد است و در مقابل، فریم ورک بهعنوان یک اسکلت یا الگو برای استفاده از زبان برنامهنویسی در توسعه برنامهها عمل میکند و با پیشگیری از تکرار کدهایی که یکمرتبه نوشته شده، باعث صرفهجویی در انرژی و زمان برنامهنویس میشود.
تفاوت بین ماژول و فریم ورک چیست؟
ماژول و فریم ورک دو مفهوم کاملاً متفاوت در زمینه توسعه نرمافزار هستند که در ادامه به بررسی ویژگی هر کدام خواهیم پرداخت تا بتوانید به شناخت درستی از تفاوت آنها دست یابید.
دررابطهبا ماهیت ماژولها باید بگوییم که یک بخش مستقل و قابلاستفاده مجدد از یک برنامه هستند که وظایف مشخص و محدودی برعهده دارند. ماژولها معمولاً بهصورت جداگانه طراحی و پیادهسازی میشوند تا در بخشهای مختلف نرمافزار مورداستفاده قرار بگیرند؛ اما فریم ورک بهعنوان یک ساختار کلی به برنامهنویس کمک میکند با استفاده از الگوها و قوانین مشخص، کدهای خود را پیادهسازی کند و برای توسعه نرمافزار مورداستفاده قرار دهد.
اگر چه در مورد معایب فریم ورک گفته شد، اما مزایای فریم ورک بر معایب آن ارجحیت دارد. زیرا استفاده از فریم ورک باعث کاهش زمان توسعه و افزیش قابلیت توسعه پذیری در هنگام برنامه نویسی و طراحی سایت میشود که دارای اهمیت زیادی است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فریم ورک مقاله زیر را دنبال کنید:
آیا شما هیچ وبسایتی را با استفاده از یک فریم ورک به جای استفاده از سیستم مدیریت محتوا ایجاد کردهاید؟ چه مزایا و معایبی استفاده از یک فریم ورک برای شما داشته است؟ هر گونه تجربه خود را در بخش نظرات وب 24 با ما به اشتراک بگذارید.