دوبلین کور (Dublin Core) چیست؟
نام Dublin Core از مکان تولد آن یعنی Dublin Ohio گرفته شده است و در سال 1995 پا به عرصه گذاشت. دوبلین کر (DC) یک سیستم فهرستبندی دیجیتالی پیشرفته برای دقیقتر و کارآمد شدن موتورهای جستجو میباشد. به عبارت ساده Dublin Core برای وبسایت یک کاتالوگ یا فهرست بندی ایجاد میکند که توضیحاتی را درباره بخشهای مختلف وبسایت به موتورهای جستجو میدهد و بنابراین موتورهای جستجو درک بهتری از محتویات سایت شما میکنند. اسکیما برای دوبلین کر شرایط زیادی برای توصیف منابعی مانند صفحات وب و رسانههایی از جمله ویدئو و تصاویر دارد. همچنین Dublin Core دادههایی در مورد موضوعات فیزیکی مانند سی دیها، کتابها و حتی آثار هنری دارد.
موضوع اصلی این سیستم ایجاد یک فهرست قدرتمند و قابل قبول شامل تمام موضوعات وب است. بنابراین این سیستم با استفاده از اطلاعات متا محتویات صفحات وب را بهتر معرفی میکند. دوبلین کر میتواند برای بهینهسازی بهتر موتورهای جستجو استفاده شود. متادیتا تولید شده از آن میتواند برای توصیف سریع منابع وب و برای ترکیب متادیتا از استانداردهای مختلف استفاده شود.
معرفی خدمات وب24: طراحی وب سایت با کدنویسی اختصاصی
انواع Dublin Core
دوبلین کر شامل 15 عنصر متادیتای کلاسیک برای فهرستبندی بهتر است. این عناصر کلاسیک مجموعهای از عنصر متادیتای دوبلین کر نامیده میشود. عناصر متادیتای کلاسیک عبارتند از:
- نویسنده یا خالق (Creator): سازنده موضوع؛
- موضوع (Subject)
- عنوان (Title): نام موضوع که شبیه تگ عنوان متا میباشد؛
- ناشر (Publisher): جزئیات مربوط به فردی که موضوع را منتشر کرده است؛
- توضیحات (Description): توضیحات کوتاه در مورد موضوع؛
- تاریخ (Date): تاریخ انتشار یا آخرین بروزرسانی صفحه وبسایت؛
- کمک کننده (Contributor): افرادی که موضوع را ویراش کردهاند؛
- شناسه یا معین کننده هویت (Identifier): عامل شناسایی برای موضوع؛
- نوع (Type): نوع موضوع محتوای سایت که میتواند فیلم، تصویر، متن و غیره باشد؛
- فرمت (Format): طراحی و قالب ترتیب موضوع؛
- ارتباط (Relation): ارتباط با هر موضوع دیگر؛
- زبان (Language): زبان موضوع؛
- حقوق (Rights): هر نوع اطلاعات کپی رایت؛
- پوشش (Coverage): موضوع در دنیای واقعی کجاست؟
معرفی خدمات وب24: طراحی سایت وردپرس با کدنویسی
دو نوع Dublin Core وجود دارد: دوبلین کر ساده و دوبلین کر توصیفی. دوبلین کر ساده دارای اطلاعات سادهای است که به معرفی سایت میپردازد و از 15 عنصر کلاسیک استفاده میکند؛ درحالیکه دوبلین کر توصیفی از سه عنصر بیشتر برای توصیف بهتر دیتا استفاده میکند، بنابراین با اطلاعات کاملتر، شامل اطلاعات ساده و اساسی سایت و هم موارد دیگری را توضیح میدهد.
تأثیر Dublin Core بر سئو و رتبهبندی وبسایت
این میکرودیتا تقریبا هیچ تأثیری بر روی رتبهبندی وبسایت شما در موتورهای جستجو ندارد. لازم به ذکر است که اگر صفحات شما بتوانند بهتر آرشیو شوند آنها راحت پیدا خواهند شد. عقیده بر این است که هر تلاشی برای بهینهسازی موتور جستجو انجام دهید رتبهبندی بهتر و بازدیدکنندگان بیشتری را به دنبال خواهد داشت. به طور قطعی نمیتوان گفت استفاده از Dublin Core موجب بهبود سئو وب سایت و پیشرفت وبسایت شما در نتایج گوگل میشود اما حتی اگر این اطلاعات در الگوریتمهای گوگل و دیگر موتورهای جستجو به طور مستقیم مؤثر نباشد به این دلیل که برای معرفی صفحات وبسایت خود توضیحات تکمیلی ارائه میکنید این امر میتواند باعث افزایش اعتبار و ارزش صفحه شده و باعث میشود رباتهای گوگل درک بهتری داشته باشند.
نکته خیلی مهمی که راحت فراموشش می کنیم